Carnaval recovery

De carnaval is officieel nog niet voorbij (vanmiddag de wichteroptocht in Weert, en morgen traditioneel haring happen) maar voor de meeste toch wel, dus gaat dit volgende blog over hoe je zo snel mogelijk weer kunt herstellen van al dat gezuip, friet speciaal en Duitse worst (tegenover de Gruyter in Weert, yum!!)

Het waren weer fantastische dagen. We hebben goed weer gehad, wat de carnaval alleen maar ten goede komt natuurlijk. Ikzelf ben geen carnavalsvierder, ben alleen zaterdag gegaan, maar ik heb wel de meest fantastische foto’s voorbij zien komen op facebook waarbij mensen echt aan het genieten waren.

Maar aan alles komt een eind, zo ook aan carnaval 2015. Enige wat wat langer blijft hangen dan gewenst is misschien de kater. Verwacht hier geen magische tips over gojibessen uit de Himalaya of gemodificeerd chiazaad met extra toegevoegde vitamine. Als je 4 dagen aan een stuk om en nabij de 20 glazen bier hebt gedronken zul je gewoon even op de blaren moeten zitten. Wat ik je wel kan geven zijn tips die het natuurlijke proces in je lichaam wellicht iets kunnen versnellen.

Wellicht voor velen al bekend, maar o zo belangrijk, daarom zet ik het hier toch neer, is het drinken van water. Door al dat gezuip is je lichaam uitgedroogd. Hierdoor heb je ook zo een hoofdpijn, je hersenen hebben immers vocht tekort. Het drinken van water zorgt ervoor dat je lichaam weer gehydrateerd wordt en je tekorten worden aangevuld. Daarnaast verwijder je door te plassen vele afvalstoffen in je lichaam. Hoe meer water je drinkt hoe vaker je moet plassen. Simpel! Kun je simpel water op dit moment niet aan, doe er dan wat citroensap in. Of eet fruit waar veel water inzit zoals meloen, dan krijg je ook nog eens de nodige vitamines binnen.

Daarnaast is het belangrijk dat je veel slaap pakt. Heb je vandaag vrij? Pak dan nog even een paar uurtjes extra slaap mee op de bank of in bed. Immers, wanneer je aan het slapen bent is je lichaam zich aan het herstellen, en zul je gegarandeerd fitter wakker worden.

Je lichaam schreeuwt de volgende dag om vet eten. Dit is een natuurlijk verschijnsel na een dag (of meerdere dagen) van flink doorzakken. Probeer dit toch zoveel mogelijk te beperken. Een pizza zit al gauw over de 1000 Calorieën. Tel daar nog eens de talloze biertjes/wijntjes a 125 Calorieën per stuk, en je Calorieoverschot van de afgelopen gaat skyhigh! Probeer jezelf in toom te houden en maak een verse fruitsmoothie. Eet daarbij nog wat verse ongezouten noten en zorg voor wat extra eiwitten d.m.v. eieren, vis of kip/kalkoen, dan komt het helemaal goed.

Een ander punt is natuurlijk de training die je weer op moet pakken. Ik kan me voorstellen dat je er als een berg tegenop ziet om je hardloopschoenen aan te doen, of jezelf naar de gym te slepen om enkele kilo’s ijzer te verplaatsen. Ik raad dan ook niet aan om gelijk volle bak weer te gaan trainen. Doe jezelf een plezier en ga ipv 10KM maar 5KM rennen (of 2KM), of doe in de gym een 6tal krachtoefeningen. Zodoende ben je evengoed geweest, en voor je het weet zit je op het einde van de week weer op je oude niveau.

Zoals je gelezen hebt, dit blog bevat geen geheime tips waar je kater als sneeuw voor de zon van verdwijnt. Deze bestaan namelijk niet. Lees ook mijn blog over de zin en onzin van detoxen, die ook van toepassing is op dit verhaal. Heb je 4 (met vandaag erbij 5) dagen alles gegeven wat je in je hebt, zul je even op de blaren moeten zitten. Met bovenstaande tips zul je alleen sneller weer op het juiste pad zitten!

ALAAF

Roeg Kuijpers

Personal Trainer Weert Nederweert

ACTIVATE PERSONAL TRAINING & COACHING