De meest fantastische uitvinding sinds de dumbell.

Dit blog gaat over het meest fantastische fitness-hulpstuk sinds de uitvinding van de dumbell, namelijk een TRX suspension trainer. Officieel is TRX een merknaam, maar omdat het bij de meeste bekend staat als TRX noem ik het vanaf hier ook zo.

Kort samengevat waarom ik hier enthousiast over ben: je neemt het overal mee naar toe, het bos, thuis, werk noem maar op. Het is lichtgewicht. Je maakt alleen gebruik van je eigen lichaamsgewicht. Oefeningen zijn eindeloos, uitdagend en leuk!

De TRX is uitgevonden door voormalig Navy Seal Randy Hetrick in de jaren 90. Pas in de 00’s werd het uitgebreid op de markt gebracht. Hij wou iets ontwerpen wat de Navy Seals fit hield terwijl ze onderweg waren of in een missie. Aangezien je niet een log fitnessapparaat mee kunt sjouwen moest het iets lichts zijn en makkelijk mee te nemen. De TRX was geboren! Als ik het zou moeten omschrijven is het een band die zich splitst in 2en met aan elke kan een handvat en daaronder nog een flexibele lus waar je eventueel je voeten in kunt hangen.

Door veel gebruik te maken van een TRX zul je merken dat je stabieler bent, sterker wordt en een betere coördinatie hebt. Bovenal is het voor iedereen beschikbaar. Je kunt er een voor thuis kopen, of je neemt hem mee voor zondags in het bos.

Een officiële TRX kost rond de €200, maar er zijn al namaak TRXen beschikbaar tussen de €50 en €70.

Om jullie een idee te geven wat de mogelijkheden zijn met een TRX heb ik twee filmpjes opgenomen met in totaal 20 voorbeelden van oefeningen met de TRX, waarvan de eerste je gelijk hieronder kunt vinden.

De volgende video zal later deze week online komen op mijn youtubekanaal en facebook!

Zou jij nou eens onder professionele begeleiding met een TRX aan de slag willen gaan? Neem dan contact op via info@activatecoaching.nl

Roeg Kuijpers

Personal trainer

Officiële TRX: http://www.trxtraining.nl/trx-producten/trx-suspensiontraining/trx-suspension-training-pro-pack.html

Goedkoopste namaak: https://sportbay.nl/nl/pr/TRX-kit-suspension-trainer/439?gclid=Cj0KEQiA1qajBRC_6MO49cqDxbYBEiQAiCl5_EGykpmMvSi6DnoqlsBQW1Df1eWoKK3B63bP9ZNauqcaAgON8P8HAQ

Middenklasse: http://www.fightshop4u.nl/victory-sports-pro-suspension-trainer?gclid=Cj0KEQiA1qajBRC_6MO49cqDxbYBEiQAiCl5_PG1odZmVGSDQzFSsPt7FztU69zSElizc1lQCoK8zPgaAvno8P8HAQ