Top-apps die minder bekend zijn maar wel erg handig!

In de wereld van de smartphone zijn de verschillende applicaties (apps) die je kunt downloaden niet meer weg te denken. Zo zijn er ook honderden zo niet duizenden apps gerelateerd aan de fitness en voedingswereld. Iedereen (nou ja bijna iedereen dan) kent natuurlijk apps als runkeeper, die d.m.v. GPS die standaard in je smartphone zit, bijhoudt hoelang, hoever en waar je gerend hebt. Of de diverse calorieëntellers die beschikbaar zijn, waarbij je makkelijk bij kunt houden hoeveel calorieën je eet op een dag, en dan ook nog eens verdeeld in koolhydraten/vetten/eiwitten.

Hieronder volgen een aantal apps die minder bekend zijn maar zeer zeker de moeite waard om eens te bekijken!

1: C25K

De afkorting staat voor couch to 5 kilometers (van de bank naar 5 kilometer). Bij deze app word je stap voor stap in 9 weken klaargestoomd om van 0 naar 5km joggen te gaan. Er word verwacht van je dat je 3 trainingssessies per week doet, waarbij je begint met lopen en rustig joggen. Je word begeleid door een stem tijdens de workout die elke keer maar 20 tot max 30 minuten duurt.

Kosten: gratis

2: Imuscle 2

Voor de gevorderde krachttrainers. Heb je een spier die achterligt qua kracht of omvang? Typ hem in in  deze app en zie d.m.v. plaatjes en animaties welke oefeningen geschikt zijn om deze spier op niveau te krijgen.

Kosten: €1,44 op android. iOS onbekend

3 Workout trainer

Zit je even zonder inspiratie qua training, of wil je juist een goede start maken? Download dan deze app! Duizenden gratis workouts en oefeningen. Of je nu geinteresseerd bent in krachttraining, crossfit, yoga of een hiit training. Deze app heeft het allemaal in de vorm van plaatjes, animaties, videobeelden en een online ‘personal trainer’ die je begeleid door de workout heen.

 

Kosten: gratis of voor de premium versie $14,99 wat het geld echt waard is

4 7 minute workout

Heb je geen tijd om te sporten vandaag? Onzin! Wanneer je deze app download heb je toegang tot workouts die maar 7 minuten duren, die je thuis kunt doen, en het enige wat je nodig hebt is een muur en een stoel.

Kosten: gratis

5 Fooducate

Wat voedsel betreft weet je tegenwoordig niet meer wat wel en niet gezond is. Download deze app waarmee je de barcode van elke product kunt scannen en zo te zien krijgt wat er nou precies inzit. Het geeft bepaalde punten weer (bijvoorbeeld teveel zout) maar ook een totaalbeeld van of het gezond is ja of nee. Superhandig!

 

Kosten: gratis

ACTIVATE PERSONAL TRAINING & COACHING