FIBO 2014

Fibo 2014

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Ik mocht naar de Fibo in Duitsland, oftewel de grootste fitness en wellnessbeurs van Europa met maar liefst 9 hallen. De beurs was stijf uitverkocht en dat was wel te merken toen we binnen waren.

De eerste hal waar we binnen kwamen was er een gemixt met voedingssupplementen, kleding en martial arts materiaal. Het ene voedingssupplement nog effectiever dan de andere (volgens hunzelf dan!) Je werd om de oren gesmeten met eiwitten, pre en post workout-supplementen, bcaa’s enz door gesponsorde bodybuilders. En je kunt zeggen over ze wat je wilt maar indrukwekkend zijn ze wel!  Ook waren er mooie dames aanwezig die een aantal producten aanprezen en waar je mee op de foto kon.

De twee hallen daarna waren een beetje van hetzelfde laken een pak. Veel voedingssupplementen, hoog testosterongehalte, erg druk, maar wel superleuk om doorheen te lopen, al was het alleen maar om mensen te spotten.

Uiteindelijk kwamen we bij een hal waar ze wat meer het fitness 2.0 deden . Dus minder of niet met apparaten maar veel met eigen lichaamsgewicht en ballen, touwen, veren enz. Erg tof om allemaal te zien, jammer alleen dat er weinig nieuwe dingen te zien waren. Eigenlijk geen. Het waren allemaal variaties op dingen die al bestonden.

De hal hierna was vooral fitnessapparatuur te zien. Veel futuristische dingen waar ik gelijk mijn vraagtekens bijzet. Naast de prijzen die ze hiervoor vragen, ben ik vooral van mening dat je het basic moet houden, dus met zo min mogelijk katrollen, contragewichten, zittingen die meebewegen e.d.

Verder waren er ook nog hallen met zumba-achtige dingen, freerunning en welness, maar sinds dit niet helemaal tot mijn expertise behoort en ik dit ook niet toepas in de praktijk ben ik hier vluchtig doorheen gelopen.

Waar ik me het meest over verbaasd heb waren de indrukwekkende bodybuilders. De een werkelijk nog breder als de ander. Idem voor de bodybuildvrouwen incl. spraytan en een beste kaaklijn. (ieder z’n ding zeg ik maar zo!) De bikinimodellen daarentegen waren erg leuk om naar te kijken ;) Verder vond ik het tof om stands tegen te komen van b.v. Gold’s gym, Gymshark en Mutant gear. Ook de calisthenic boys die allerlei trucjes konden op een optrekstang, zoals je dat zoveel ziet in de youtubefilmpjes, was erg leuk om te zien. Ondanks dat ik weinig vernieuwende dingen heb gezien, was het een heel geslaagde dag, en volgend jaar ben ik zeker weer te vinden  op FIBO 2015!

Roeg Kuijpers

Activate Personal Training & Coaching